Det er ganske mange som holder på med kampsporten taekwon-do i dag, men hva er egentlig fordelene med å trene taekwon-do? Akkurat dette skal vi se litt nærmere på nå.

Fysisk aktivitet gir bedre helse

Taekwon-do er en god investering i god helse fordi det bidrar til at man holder seg i aktivitet. Øvelsene man utfører er stort sett øvelser som ikke krever noe utstyr, som gjør at man får masse tips til øvelser man kan utføre hjemme, eller hvor som helst når man har tid. I tillegg trener man veldig variert når man trener taekwon-do, hvilket fører til at hele kroppen blir brukt. Dette får opp pulsen, og over tid bidrar dette til at hjertet oksygen mer effektivt rundt i kroppen, i tillegg til at dette reduserer risikoen for ulike hjertesykdommer.

Samhold og vennskap

Taekwon-do er en gruppeaktivitet, hvilket er en veldig positiv ting, for mennesker er tross alt flokkdyr. Dette vil si at vi liker å være rundt andre, og trenger å sosialisere med andre mennesker. Gjennom taekwon-do får man mulighet til å bli kjent med nye mennesker man kanskje ellers aldri hadde møtt, og danne vennskap som kan vare livet ut. Få ting er viktigere for psyken enn å vite at man har noen som er glad i deg og aksepterer deg for den du er, så verdien av vennskap skal aldri undervurderes.

Lære selvforsvar

Som andre kampsporter er taekwon-do veldig nyttig for å lære å forsvare seg selv. Dette er noe som alle bør kunne, og selv om man håper at man aldri vil få bruk for det, er det veldig betryggende å vite at du faktisk kan forsvare deg selv om det skulle bli nødvendig. Taekwon-do skal selvfølgelig aldri brukes for å yppe til vold og skal i utgangspunktet kun benyttes i treningssammenheng, men dersom det er nødvendig for selvforsvar er det helt klart greit.

Økt selvtillit

Følelsen av å vite at du faktisk kan forsvare deg dersom det skulle bli nødvendig er en veldig god følelse, og gir de aller fleste bedret selvtillit, for hvem ønsker vel ikke å føle seg trygge? Det er faktisk flere ting med taekwon-do som øker selvtilliten, blant annet at all treningen skjer veldig trinnvis, som vil si at du stadig vekk lærer nye slag og lignende, og etterhvert som tiden går vil du perfeksjonere dem en etter en. Dette gjør at du vil se tydelig fremgang, hvilket vil gi en skikkelig selvtillitsboost.

Dra på kurs og lær kunsten

Taekwon-do er helt klart ikke bare bare, men det kommer med så utrolig mange fordeler at det helt klart er verdt å prøve ut et kurs. Her kan du lære deg å forsvare deg selv, i tillegg til å bli kjent med masse flotte mennesker og få økt selvtillit. Det blir jo ikke stort bedre enn det, så hva venter du på?