Taekwon-Do er en over 2000 år gammel koreansk kampkunst med røtter fra de gamle kampkunstformene Tae Kyon og Soo Bak. TKD har fokus på å oppnå en god fysisk og mental balanse. Rett oversatt betyr Taekwon-Do: Tae- ”fotspark”, Kwon – ”håndslag”, Do – ”kunst”. Taekwon-Do består av blant annet en lang rekke selvforsvarsteknikker som innebærer lynrask hurtighet og enorm kraft. Utført på riktig måte, kan selv en relativt svak person oppnå en overraskende styrke og hurtighet med denne kampkunstformen.

Taekwon-do Vs. Karate

I motsetning til Karate, brukes det ca. 80 % spark og 20 % slag i Taekwon-do mens det i Karate brukes ca. 80 % slag og 20 % sparketeknikker. Taekwon-do har i løpet av de seneste 20 år blitt utrolig populært i Norge, og det dukker opp flere og flere klubber hvor både barn, voksne og eldre trener. TKD har også blitt en egen idrettsgren i OL og trenes over hele verden.

Oppnå bedre selvtillit og disiplin med TKW

TKW er ikke bare en spennende og fysisk utfordrende kampkunst, som drives også på konkurranseplan. TKD hjelper deg også med å komme i bedre kontakt med deg selv gjennom å fjerne spenninger i kropp og sinn som sinnebeherskelse og frykt og du oppnår en helt unik indre ro og er mye mer fokusert på omgivelsene dine.

Overrask deg selv og overgå dine egne grenser

Hvis du begynner å trene Taekwon-do vil du ikke bare ha det utrolig gøy sammen med de andre som trener i klubben, men du vil også garantert overgå hva du trodde var mulig å gjennomføre for deg selv. Dermed vil du stole mer på deg selv og gjennom disiplinen du lærer, vil du høste mye gode resultater i både jobbsammenheng og skole. Den fysiske treningen vil også hjelpe deg med å få mer overskudd i hverdagen din og bli mer bevisst på hva du spiser og hvilken livsstil du fører.

Begynn å trene Taekwon-do – hva har du å tape?

Hvis du har lyst å begynne å trene Taekwon-do, men kanskje er litt redd for å bli skadet eller dumme deg ut og tenker at dette ikke er noe for deg, glem det. Det å trene Taekwon-do er helt ufarlig og du vil få profesjonell veiledning av din trener (Master) som vet godt hvor grensene går og hva som er forsvarlig å kreve av deg. Etter at du har trent TKD en stund, vil du merke en mental forandring i positiv forstand.

Så, meld deg på et nybegynnerparti i TKD i dag, for hva har du egentlig å tape?