Liker du en effektiv og variert treningsform med mange ulike elementer hvor du kommer til å utvikle både styrke, balanse, spenstighet, koordinasjon, utholdenhet og ikke minst fleksibilitet? Da er Taekwon-do din greie. I denne koreanske kampkunstformen lærer du ikke bare et effektivt selvforsvar som vil få deg til å føle deg mye tryggere på deg selv, men det vil også gi deg mer selvtillit og sinnsbeherskelse og skaper det vi kan kalle en indre ro. Det er også et utrolig godt samhold på klubbene rundt om i Norge, og Taekwon-do kan man trene uansett erfaring, kjønn eller alder. Her kan hele familien bli med på trening.

Teknikkmønstre – meditasjon i bevegelse

Utenom sparring, falløvelser og kamptrening, vil du også lære mønster. Dette er en rekke ulike mønstre som er satt sammen av en rekke ulike teknikker, slag og spark som utføres synkront hvis dere utfører mønstre sammen som en gruppe. Dette er også ett av kravene som må bestås når du skal opp til gradering til et høyere belte.

Å få et nytt belte gir en dyp glede og blir nesten som å motta en Unibet Bonus fra et casino! Når du har klart å gradere deg, vil det forventes enda mer av deg for den neste graderingen, så da er det bare å stå på videre! Etterhvert som du stiger i gradene, vil disse mønstrene bli mer og mer kompliserte og krevende og det forventes mer og mer perfekt utførelse av disse for å få det neste beltet.

Grunnleggende viktige holdninger i Taekwon-do

Det blir lagt stor vekt på å vise grunnleggende viktige holdninger når du trener Taekwon-do. De grunnprinsippene som Taekwon-do er basert på er:

• Ærlighet

• Høflighet

• Iherdighet

• En ukuelig ånd

• Selvkontroll

Gradering

Du vil, etterhvert som du blir bedre og bedre, hele tiden lære nye ting å trene på og når du skal opp til gradering til neste belte, er dette tiden da du skal vise at du behersker det du har lært på en perfekt måte. Kravene til hvor godt disse testene utføres blir også mer og mer krevende etter hvor høyt du har kommet i gradene i Taekwon-do.