Har du tenkt tanken om å kanskje begynne å trene Taekwon-do i en klubb? Da er det bare til å komme i gang med en gang! De fleste klubbene har veldig fleksible timeplaner, slik at du selv kan velge når du vil trene. På den måten er det ikke noe problem å kombinere Taekwon-do-treningen med andre aktiviteter. Både barn og foreldre kan trene sammen i klubb og det finnes massevis av morsomme aktiviteter og treningsleier som pågår hele året rundt. Her er det ikke snakk om dugnader eller lotterier, det er kun trening som gjelder!

Hvordan trener man Taekwon-do?

Med Taekwon-do vil du lære selvforsvar og det er dessuten også en elitesport og en OL-gren. Det fineste med Taekwon-do er at alle kan begynne å trene, uansett alder, forkunnskaper eller kjønn. Ikke bare blir du mye sterkere fysisk, men du vil også få mye bedre selvtillit og troen på deg selv, noe som gjør at du blir mye mer selvstendig som menneske og får mye mer energi til å takle hverdagens stress og mas. Ettersom treningen er av en så variert karakter, er det enkelt å tilpasse den kunnskapsnivå, alder og styrke.

Lær å forsvare deg i en truet situasjon

Du lærer også hvordan du utvikler naturlige forsvarsreaksjoner hvis du er havnet i en truende situasjon, uten å få panikk. Derfor kan du bedre være i stand til å forsvare deg selv eller noen av dem du er glad i.

• Grunnteknikker i Taekwon-do består blant annet av en lang rekke utgangsstillinger, blokkering, slag og spark

• Du lærer også en rekke forskjellige teknikker og kombinasjoner satt sammen som mønstre

• Du kommer til å trene på et såkalt avtalt selvforsvar, hvor det handler om å øve inn faste sevforsvarskombinasjoner sammen med de andre du trener med.

• Treningen vil også legge stor vekt på sparring med en sparringpartner

• Styrketrening er selvsagt en viktig ingrediens in Taekwon-do-treningen sammen med spenst- og kondisjonstrening, for ikke å nevne mye tøying for å bli raskt mykere i kroppen

Taekwon-do – positiv trening for barna

Det beste du kan gi ditt barn, er å lære barnet hvordan det får en positiv selvrespekt og selvtillit på et tidlig tidspunkt i livet. Dette vil ha en uhyre stor positiv effekt og livskvalitet for barnet under hele oppveksten. Hvis du har barn, ta med deg barna dine også og meld dere inn i en Taekwon-do-klubb allerede i dag!